Creative Coasts 2006-2007

Creative Coasts

In 2006-2007 werkten de provincie Noord-Holland en de region Pommeren (Polen) samen in een cultureel programma met de titel Creative Coasts. Creative Coasts werd georganiseerd door het Baltic Sea Cultural Center en Kunst en Cultuur Noord-Holland.

Een brede groep van kunstenaars, acteurs, historici en cultuur-professionals werkten aan dit grootschalige programma gericht op verdieping van de beroepspraktijk. Inwoners van beide regios kregen de kans op een kijkje in elkaars keuken. Dit uitte zich in kunst, theatervormen, film en culturele planologie. De optredens, tentoonstellingen en vele andere activiteiten werden in 2007 op verschillende plaatsen in Polen en Nederland gehouden.

Twee teams, beide een mix van specialisten en stagieres, namen de uitdaging aan om manieren te vinden waarop de gerestaureerde versterking van Gdansk weer verbonden kon worden met de dynamiek van de stad.

Download het rapport Reconnect

Carmela Bogman, Aglaee Degros, Ellen Holleman, Alicka Karska, Grzegorz Lechman, Dennis Moet, Lucyna Nyla, Anna Olszewska, Brechtje Schoofs, Jakub Szczepanski, Aleksandra Went, Jeroen van Westen, Bartosz Wysocki.

Meer info via Bregje Deben of Dorien Droog bij
Kunst en Cultuur Noord-Holland
Postbus 5348
2000 GH Haarlem
023-531 91 39